Mijn naam is Ageeth Zuurbier. Ik woon samen met mijn man Chris in Schagen, een leuke gezellige plaats voor jong en oud. Wij hebben twee zonen die inmiddels ook een eigen huis hebben in onze woonplaats.

Sinds 1999 ben ik specialiste in het begeleiden van borstvoeding en heb een eigen praktijkje. Ik begeleid moeders in hun eigen woonomgeving maar sinds kort bied ik ook de mogelijkheid aan om op mijn praktijkadres af te spreken.

Ik heb ruim 20 jaar gewerkt in de kraamzorg. Na een aantal jaren ben ik de beroepsopleiding lactatiekunde gaan volgen aan de hoge school te Utrecht. Tijdens mijn werk als kraamverzorgende had het begeleiden van borstvoeding altijd al mijn voorkeur. De specialisatie opleiding lactatiekunde sloot hier dus prima op aan. Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen. Om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van borstvoeding, volg ik symposia en lees vakliteratuur. Andere opleidingen die ik heb gedaan zijn Reiki en gestalt/lichaamswerk.

Na de kraamzorg heb ik een aantal jaren als leidinggevende voor twee kraambureaus gewerkt. Ik verzorgde voor de kraamverzorgende de bijscholingen over borstvoeding. Ook heb ik toen met een aantal mensen het borstvoedingsprotocol herschreven en heb ik meegewerkt aan de certificering zorg voor borstvoeding.

Ageeth E.M. Zuurbier-Ory
Lactatiekundige IBCLC